Peliblog

Tälle sivulle lisäillään harvakseltaan jollakin tapaa erikoisilta tuntuneita pelikokemuksia.

 • 4/2012
  Hain keilapelin 3.4. Espoosta, pari pikku vikaa vaikutti olevan ja putsausta vailla. Vajaata viikkoa myöhemmin vasta sain aikaiseksi käydä pelin läpi. Nyt on uusittu lamppu ja sytytin ja peli toimii hyvin. Mm. 2-lätkä saattoi pompsahtaa takaisin ylös, vaikka sen oli jo kaatanut. Putsausta ja vähän viilaa sille niin hyvä tuli. Lyöntimääräksi laitoin 12, jos vaikka harjoittelee yhtä paikkaa varten, missä on samanlainen peli ;)

  Tulipa juteltua Sellmaticin entisen työntekijänkin kanssa jotain mielenkiintoista, kun käväisi. Lörppö-Lassi oli aika kova tuote kuulemma.

  Joku oli tuonut kirpputorille Sellmaticin Lörppö-Lassin, hinta 350e. Yllätyksiäkin oli vielä jäljellä kohtuullisesti.

 • 7/2012
  Muutama kummallinen hyvä sattuma Täyspotissa. Perjantaina 20.7. ensin yhdestä Bonamerin pistehedelmäpelistä osuu heti ensimmäisellä kierroksella suoraan mansikat 8e, ihan kiva. Itselle ei osu Täyspotista mitään, mutta seuraavana onneaan kokeillut mummo sai Luumusta perhoset 100e ja parit kellot 45e. Vähän myöhemmin huoltoaseman Tuplapotti tarjoili lohdutusta sentään vajaa 40e muutamalla kierroksella.

  No, seuraavana päivänä ei ollut tarkoitus käydä uudestaan TP:ssa, mutta sattuma sinne johdatti. Ja hyvä niin, sain siinä pelaillessa kolmesti perhoset aika lyhyessä ajassa, ihan ihme sattuma. Joka kerta tuli mukava nainen katsomaan että mitä oikein tuli, kun niin kilisee :)

  Ja vielä keskiviikkona viimeinen hyvä saavutus, eli nykyinen jasso, jota vielä pelisaleissa onneksi on. Koskaan en ole isompaa kertavoittoa saanut siitä, kuin 4e vaikka tarjolla on joskus ollut se 20e tai 50e. No, nyt kävi niin että ensin sain 20e ja vähän myöhemmin vielä 50e - huhhuh. Nyt on ikään kuin tuokin peli "nähty" omalta osalta, eikä ihan niin paljoa enää haittaa että romuksi menevät.
  (Ja seuraavana päivänä näin kun joku pariskunta sai Raütaasta päävoiton 80c panoksella = 200e, kilisi aika pitkään..)

 • 11/2010
  Kävin pitkästä aikaa Club Machineita pelaamassa, jolloin sain niin hyvin voittoja että koneesta loppuivat rahat. Sieltä tuli mm. kahdesti päävoitto ja kahdet hyvät bonuskierrokset.

  Tästä reilun viikon päästä jälleen kokeilemassa. Alku näyttää huonolta, rahojen juuri ollessa loppumassa tulee ensin pienempi päävoitto. Jonkin ajan päästä tulee hyvät bonuskierrokset, joiden aikana tulee vielä päävoitto. Tämän jälkeen vielä muutaman kerran suht normaalit eli huonot bonuskierrokset.
  Tuolta matka jatkui Full House -pistepelille. Sisään 2€, jolla nousua parhaimmillaan n. 15€ asti. Pelailen kuitenkin ajankuluksi, ja n. 10€ ollessa voitoissa tulee hyvä imuputki. Rahat menevät nollille lähes suoraan, vaikka pyöritinkin minimipanoksella 0,20€.
  Koitan vielä onnea kahdella eurolla Tuplapotissa, josta otan 4€ ulos. Siitä 2€ sisään pistepeliin, jonka jälkeen taas 2€ Tuplapottiin. Sieltä uudestaan 4€ ulos, ja taas 2€ pistepeliin. Sen hävittyä taas 2€ Tuplapottiin, josta 6,40€ ulos. Jälleen 2€ pistepeliin, ja sen jälkeen 2€ Tuplapottiin ja pois päin. Pistepelistä tuli kyllä loppuvaiheessa vielä pieni nousu suoraan sinisillä seiskoilla eli 7€, mutta ei kauheasti muuta..

 • 8/2010
  Ideaparkin pusher kadonnut jo joitakin kuukausia sitten. Kulta-Jaskan ollessa vasta ilmestynyt siitä sai hyvin voittoja, myöhemmin ei juurikaan ja nyt viime aikoina on taas voittanut.
  Ruusun kuviomäärät selvisivät viimein niin ei tarvitse niitäkään pähkäillä. Ei sentään ole taas aivan 1:1 kopio Tähdestä, vaikka ei se peli-idea siitä miksikään muuttunut voittoja ja kuvioiden määriä rukkaamalla. RAY:lta puuttuu edelleen monta perinteistä hedelmäpeli-ideaa kentältä, mutta niitä tuskin koskaan tuleekaan.

 • 4/2010
  Eipä nykykoneilla RAY:n osalta ole sattunut kovin muistettavia pelihetkiä. Ideaparkin pusher on ihan viihdyttävä toimiessaan.

 • Komeetta
  pe-la 9-10.1.2009, K-Supermarket, Nekala, Tampere
  Piti mennä kahville markettiin mutta pelirivissä olikin Komeetta. Ei siinä muuten mitään, mutta ensivaikutelmalta se näytti olevan rikki ja ihmeteltiin sitä sitten. Ei näkynyt kuin keskiportin ja sen viereisten porttien summat + nastavalot.
  No, kaveri ehti ensin pelaamaan ja kohta luultiin ettei se rikki olekaan, vaan että kyseessä on uusi todella hyvä softa :) En tiedä, oli vaan hauskempi pelata sitä kun ei suoraan näkynyt niitä kaikkia voittoja, vaikka niiden suuruuden tiesi (ja näki osuessa toki). Ja viritystilan muuttuessa automaatti näytti uudet summat.
  Edit: Rikkihän se kuitenkin oli.
  Kolikot olivat sopivan kuluneita, joten välillä portteihin sai todella helposti osumia. Ja kun kaikista porteista sai 80c (paitsi etualaportti) oli pelaaminen todella antoisaa ja pitkään kestävää. Hyvästä pelaamisesta johtuen viritystila toki laski, ja siinä vaiheessa kun liian monesta portista sai enää 60c voiton, ei peliä enää ollut niin hyvä pelata vaan se alkoi viedä rahaa.
  Keskiporttiinkin osui sopivan usein, joten hyvä jasso ja tuolla softalla. Jos muutkin komeetat olisivat tämänveroisia, niitä pelaisikin ihan mielellään. Mutta se vaatii korkeaa viritystilaa...
  Seuraavana päivänä ei sitten peli sujunutkaan niin hyvin, joten annoin olla. Alempi viritystila (eli 60c joka yläportista) ei ollut enää niin hyvä, ja sitten ei vaan sujunut. Mutta perjantaina tuosta tuli ihan mukavasti voittoa, kahdella eurolla otin kympin ulos.

 • Pajatsojen rikkomista
  pe 18.7.2008, Velj. Keskinen Tavarapuoti, Tuuri klo 20:30
  la 19.7.2008, Potti, Kauppakeskus Duo, Tampereen Hervanta, klo 17:30
  Pelailen vähän aikaa löysää Pajatsoa. Pari kertaa osun keskiporttiin ja molemmilla kerroilla tulee 20e tyrkylle tuloksetta.
  Laitan ihan normaalisti 1e kolikon sisään, mutta se jää jumiin raha-aukon alapuolelle, vain vähän näkyvissä. Sitä ei saa kaivettua pois, eikä auta toisella rahalla sen alaspäin työntäminenkään - siinä on ja pysyy. Kuulemma yleinen vika.
  Ei auta kuin käydä sanomassa asiasta n. 100m päässä neuvonnassa ja täyttää korvaushakemuslappu. Käyn vielä sammuttamassa Pajatson, myöhemmin siihen oli laitettu epäkunnossa-lappu.

  Seuraavana päivänä Potissa kokeilen parilla eurolla taas jassoa. Tiukempi jasso, mutta kohtuullisesti tulee voittoja kuitenkin.
  Erään kerran voittona tulee hieman himmeämpi 20c-kolikko, joka takaisin laitettaessa päättääkin jumittua juuri ennen lyöntilaitetta puoliksi vielä näkyviin.
  Potin valvoja on juuri rahanvaihtoautomaatin luona, joten sanon tälle asiasta ja hän tulee katsomaan Pajatsoa. Sisälle katsoessa ja valvojan roplatessa vaikuttaa siltä että siellä on muutamia euron kolikoita eksynyt väärään paikkaan, ns. kabinettirahoja. No, ne nyt ei vaikuta tuohon vikaan jonka sain aikaiseksi. Hän kysyy montako kolikkoa sinne jäi ja saan vastaavan määrän heti hopperista. Taas jäi pajatson peluu kesken prkl :D
  No, tuo jumitus olisi saattanut lähteä syöttämällä toinen 20c kolikko sisään, mutten sitä sitten tullut kokeilleeksi kun pelipaikan valvoja oli helposti näkösällä (vaikka olisi se muutenki varmaan ollut siinä avokopissa). Mikäli hän ei tajunnut kokeilla syöttää toista kolikkoa, saattoi korjauksessa vierähtää vähän aikaa..

 • Automiesten peli antaa
  su 20.11.2005, Turku, Shell Oriketo
  Puolen yön jälkeen Käydään kaverin kanssa Shell 24h helmisimpukassa, ei tiedetä muita vastaavia Turussa. Syön jonkun hodarin, jonka jälkeen suuntaan Dealille, niitä kun on sijoitettu vain tietynlaisiin paikkoihin ja täällä nyt on sellainen. Laitan 4e sisään, pelaan 8 kierrosta 50c panoksella ja otan 18e ulos. Ihan mukavasti tuli voittoja, täyskäsi ässillä on suosikkini.

 • Yöhakkaajia & Apilaefekti
  la 12.11.2005, Perniön ABC klo 23:30
  Vanha Jokeripokeri oli ainoana vapaana kolmesta koneesta, joten tungin siihen 2e ajankuluksi. Hyvin yllättäen sieltä tuli mm. pari kertaa neloset, kerran jopa vain yhden kortin vedosta. Parhaimmillaan oli voitoissa yli 9e.
  Viereistä Apilaa pelasi pariskunta, joka hävisi jokusen kymppiä ja äijällä oli pakkomielle hakata automaatin nappuloita joka välissä. Toisella puolella Tuplapottia pelannut mummo hakkasi myös maattiansa välillä (kovin myöhään ne mummot pelaakin). Apilan vapauduttua vaihdoin siihen pelaamaan jokusen euroa, ja sain kerran pari apilaa. Ärsyttävästi lopuksi oli 60c pelivarauksissa, eikä ollut 40 senttiä laittaa lisää. Euron kolikkoakaan en jaksanut laittaa sitten. Noh, ajattelin että menkööt tämä kierros 60c panoksella kun muuten pelasin euron panoksella - ja eikös sieltä sitten olisi tullut taas parit apilat. Vähän harmitti.. kun arvelinkin että käy juuri jotain tuollaista, nimittäin kerran aiemmin ihan vastaavasti kun pelasin sen vikan kierroksen pienemmällä panoksella niin tuli päävoittokuviot joilla ei sitten voitakaan mitään :)

  Copyright © Tero Malinen, ellei toisin mainittu

  Pääsivulle