Nopeustestit

Ensimmäisen Coinlinen valmistaman nopeustestin ostin Espoosta aivan joulun alla 2007 kaverilta. Tiesin pelin hyväkuntoiseksi, joskin rajoitetuksi n. 248:aan ja aivan liian helpoksi. Lisäksi muuntajassa oli jotakin ongelmaa, sillä peli saattoi sammua joskus.

No, se ei haitannut sillä nopeustesti oli ollut mielessä jo muutaman vuoden. Alun peli-innon jälkeen karu totuus oli kuitenkin se, että niin sanotusti tappiin asti meni aina ihan helposti. Pelihän on rajoitettu teknisistä syistä, ettei pysty saamaan isompaa tulosta kuin noin 248. Tähän saatiin myöhemmin parannus, kun ns. kide kokeiltiin vaihtaa kaverin avustuksella nopeampaan. Ensimmäisen nopeutuksen jälkeen peli vaikeutui jo mukavasti, mutta nopeutimme sitä vielä lisää sen verran kuin uskalsi. Nyt peli oli niin vaikea kuin siitä pystyi näissä oloissa tekemään. Edelleenkin sen sai loppuun asti, mutta oli se vasta-alkajille aika vaikea.

Muuntaja vaihdettiin myös samalla reissulla upouuteen, joka maksoi n. 30 euroa. Nuo hajoavat helposti kaikkialla baarien nurkissa kun niitä potkitaan ja kaadetaan, tai pelkästään iskuista. Vanhakin muuntaja saatiin kuntoon, syynä huonoon toimivuuten olivat irronneet juotokset.

Pelissä oli myös rahalukko, ja peli oli säädetty toimimaan 1x 20c. Siisti paketti kaiken kaikkiaan, tämän annoin myöhemmin jo keväällä vaihdossa toiseen automaattiin.


Toisen samanlaisen ostin 19.3.2008 Porista. Minulla oli muutakin asiaa samalle suunnalle, joten ajattelin käydä katsastamassa koneen. Mitä todennäköisemmin kyseessä olisi myös 248:aan rajoitettu versio, mutta testipeleillä sain sen yli 300:n - joten kone oli hommattava. Myöhemmmin paljastui rajan olevan kuitenkin olemassa, joskin arvoltaan ihmeellinen 500.

Peli oli vanhan baarin peruja, mutta teknisesti parempi kuin aiempi nopeustestini. Muuntaja oli automaatin jalan sisällä. Korkeampi rajoitus on harvinainen, yleensä se on se 248... Kone on PAF:n vanha tarrojen perusteella, ja nappulat vilkkuvat ihan eri sarjoilla kuin aiemmassa nopeustestissäni. Tässähän on siis uudempi softaversio.

Myös tässä yksilössä kuoret ovat ehjät, sillä alakuori on usein suoraan sanottuna paskana, ellei jopa suklaalla kuorrutettu. Rahalukko on myös tässä, säädetty 2x20c (säädetään pelin kortilta montako kolikkoa).

Huonompaa tässä pelissä sitten voisi olla äänet, jotka sekottuvat hieman toisiinsa, koska ne ovat matalammat kuin vanhemmassa versiossa (ne aidot piippaukset siinä!). Uudemman version huomaa ns. etunollien puuttumisesta, lukema ei ole 0037 vaan 37, joka tulee muuten näyttöön kun koneen laittaa päälle - eli jos marketissa on tuo luku, sitä ei luultavasti ole kukaan pelannut. Myös numeroiden segmenttiesityksissä on pientä eroavaisuutta :) Tähänkin peliin voisi yrittää nopeutusta, sillä pienellä vaivalla tämäkin jää siihen 500:aan pitkän näpyttelyn päätteeksi. (Edit: nopeutus ei onnistu erilaisen piirikortin vuoksi.)

Päivitystä 11/08: Avattuani kuoret pelin piirikortilta paljastui seuraavat säätömahdollisuudet: 1, 2, 3 tai 4 kolikkoa per crediitti; 1 tai 2 peliä crediitillä; hidas tai nopea pelinopeus. Käytännössä hidas ja nopea eivät vaikuta eroavan mitenkään toisistaan.Laiteltu ja sitten myyty peli.

Keväällä 2009 ostin yhden nopeustestin raadon, jonka korjasin ja myin sittemmin. Samalla sain tehtyä itselleni vihdoin sellaisen nopeustestin kuin halusin - eli sopivan vaikea ohjelmaversio, muuntaja sisällä, ehjät kuoret ja sileä päälikuori.

Tässä videossa joku näpyttelee aika hyvin.. http://www.youtube.com/watch?v=q7156cWnvxo
Kuin myös tässäkin http://www.youtube.com/watch?v=ON3bFqRX80w (sivuston tekijä)
Katso video.
Katso toinen video.

Copyright © Tero Malinen, ellei toisin mainittu

Pääsivulle